Mitolojik Hikayeler
Efsaneler - Destanlar

Fotoğrafım
Ad:
Konum: Izmir, Türkiye

Perşembe, Ocak 11, 2007

MİTOLOJİ NEDİR

Mitoloji kelimesi, yunanca mythos ( masal - hikaye ) ve logos ( söz ) kelimesinden gelmiştir. Mitoloji; çok eski zamanlarda gelmiş ve yaşamış olan ulusların inandıkları tanrıların, kahramanların, devlerin ve perilerin hayat ve bahseden hikayelerdir. Her toplumun kendine özgü bir mitoloji maceraları vardır. Ve temsil ettiği topluluğun aynası gibidir. Mitolojiler toplumdan topluma farklılık gösterdiği gibi ortak yanlar da çok bulunmaktadır. Mitolojide geçen öykülerin hepsi hayal ürünü değildir. Birçok mitolojide geçen tufan olayı, yapılan kazı ve araştırmalar sonuçu gerçek olduğu ispatlanmıştır.
Mitolojilerin en güzeli olarak olarak kabul edilen klasik mitoloji ( Greek mitoloji ) deki öykülerin tamamına yakın bir bölümü ya Anadolu da geçmektedir, ya da Anadolu ile ilintilidir.

2 Comments:

Anonymous Adsız said...

beğenerek okudum teşekkür ederim hale hanm

11/03/2010 3:22 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

ben de beğendim fakat mitoloji sadece yunandan ibaret değildir. iran, hint, çin ve türk mitolojileri de vardır. batı merkezli eğitim sistemimiz herşeyi yunandan ve romadan ibaret sayıyor ve herşeyi yunanla başlatıyor. bu doğru değil. romadan, antik yunandan daha eski ve görkemli medeniyet merkezleri var.

2/16/2011 6:40 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home